04
left
Future in Sport

Leiderschap

en klankbord coaching
01
right
Femke Lobach

Leiderschap

Klankbord coaching:
‘It is lonely at the top’, een cliché maar zo waar.
Iedere leider, of je nu topsportcoach of executive bent, heeft behoefte aan een klankbord. Iemand bij wie hij of zij gevoelige onderwerpen kan bespreken. Een vertrouwenspersoon. Of het nu over de organisatie, de functie, personen of het politieke spel gaat. Alles kan in vertrouwen worden besproken.

Leiderschap coaching:
Goed leiderschap ontstaat vanuit verbinding met jezelf en met de anderen. Onder verbinding versta ik dat je jezelf moet kennen, inclusief jouw schaduwkanten of valkuilen. Is dit niet het geval dan loop je in de begeleiding van teams tegen beperkingen, weerstand of grenzen aan.
Waarom neemt een team niet zelf verantwoordelijkheid? Komt dit omdat je toch iets te directief in de instructies bent? Of nog teveel regelt? Hoe ga je om met confrontaties en conflicten in het dagelijks leven? En wat voor gevolgen heeft dit voor jouw samenwerking binnen het team? Hoe kwetsbaar durf je zelf te zijn in jouw leerproces? Hoe ga je zelf om met kritiek? Deze en andere vragen komen aanbod tijdens mijn leiderschap coaching.

Sporters worden mentaal begeleid, dat geldt niet altijd voor de sport coaches, leiders of managers uit het bedrijfsleven. Er zijn legio voorbeelden en ervaringen uit de praktijk van sport, bedrijfsleven en overheid waarbij de leider, manager of coach zelf uiteindelijk onbewust de beperking van de groei, ontwikkeling en verandering bleek te zijn.